2016-04-27

NMCT startup EatSafe wint de JP Morgan ‪#‎SBP‬ award

Op dinsdagavond 26 april vond in Brussel de Vlaamse finale van Vlajo SBP plaats in de gebouwen van BNP Paribas Fortis. Howest viel in de prijzen dankzij NMCT-studenten Nathan Van Gierdegom en Brecht Caveye met hun startup EatSafe.

EatSafe is een startup die binnenkort een applicatie uitbrengt waarmee je snel en handig een gerecht kan vinden in een handelszaak aan de hand van je allergieën, intoleranties,… . “Het is een probleem die we in onze eigen vriendenkringen tegenkomen. We hebben zelf geen voedselproblemen maar onrechtstreeks zijn we er wel mee verbonden wanneer we bijvoorbeeld een restaurant zoeken om met vrienden iets te gaan eten. Als er dan personen met voedselproblemen meegaan dan is het moeilijk om een geschikt restaurant te vinden.” Zegt Brecht, Co-founder van EatSafe.

Over EatSafe

Met de EatSafe app kan je een profiel aanmaken, aanduiden welke allergieën of intoleranties je hebt, en dan zoekt de applicatie een geschikte handelszaak. Dit gaat van restaurants en supermarkten tot bakkers en slagers in je buurt of in de omgeving van een gekozen locatie aan de hand van het aantal beschikbare gerechten die je kan eten. Je kan ook vrienden betrekken in je zoekopdracht en dan toont de app per locatie wie welk gerecht mag eten.

JP-Morgan Award

EatSafe heeft dinsdagavond de JP Morgan Award gewonnen tijdens de Vlaamse finale van Vlajo SBP. Deze award wordt gegeven aan het team met het meest sociale en ondernemende project. Met deze nominatie verzilvert EatSafe een plaats in de Benelux finale waar ze in juni zullen strijden tegen 4 andere teams. Als ze deze finale winnen, krijgen ze een geldprijs ter waarde van 5000€.

“Als we winnen zullen we het prijzengeld gebruiken om de opstartkosten van ons bedrijf te financieren. Op dit moment zijn we bezig met het ontwikkelen van een prototype dat we uitgebreid zullen gaan testen aan de hand van een test-publiek. Volgens onze huidige planning zou de eerste versie van de EatSafe app in het begin van juli voor iedereen beschikbaar zijn in de iOS app store.” Zegt Nathan, Co-founder van EatSafe.

Website: www.eatsafe.be

Facebook: EatSafeBe

Mail: info@eatsafe.be

Twitter: @EatSafeBe, @BrechtCav, @NathanVanG

Deel dit artikel: