2017-04-06

Alumni en laatstejaars getuigenissen

Interesse in een atypische IT opleiding?

Kom naar de Howest infodagen 1 Juli en 2 september 2017 in Kortrijk!

Afbeelding7

Ik was op zoek naar een informatica opleiding waar je later nog alle richtingen mee uitkon. Howest NMCT geeft je een superbrede basis die je alle mogelijkheden biedt, ook internationaal. Nog voor ik afgestudeerd was had ik al een job te pakken. Vandaag ben ik VP Business Services bij Amerikaans bedrijf Percona. Ik ben verantwoordelijk voor de interne samenwerking van alle groepen onderling en ook voor alle kritische bedrijfsplatfomen en -analyse.

Liz van Dijk – Vice President Business Services
Percona

 

Afbeelding4

Ik was op zoek naar een praktische IT opleiding die een brede basis aan skills aanbiedt. Zo kwam ik bij Howest NMCT terecht. Je leert veelgevraagde vaardigheden en werkt op echte cases aangeleverd door echte bedrijven.

Vooral het dichte contact met de docenten vind ik een groot pluspunt aan de opleiding. Dit semester loop ik stage in Washington D.C. bij The Good Collective: een management consultancy voor NGO’s.

Alex Spassov Simeonov – Laatstejaars Student NMCT
The Collective Good (Washington D.C.)

 

Mijn interesse voor computers werd in de middelbare school gewekt door programmeer workshops die ik daarna thuis verder uitploos. Al snel wist ik dat ik een praktische informatica richting zocht die, door mijn middelbare ASO studies, weinig voorkennis vereiste. Omdat Howest NMCT met een heel brede IT basis begint, kon ik snel bijbenen. Daarnaast staan de docenten heel dicht bij hun studenten: je kan hen gemakkelijk aanspreken en extra uitleg vragen. Direct na het afstuderen had ik  verschillende aanbiedingen. Toen de vraag kwam of ik docent wilde worden in NMCT, heb ik die kans meteen met beide handen gegrepen.

Lies Pinket – Lector Informatica
Howest NMCT & DAE

 

Afbeelding2

Ik koos voor Howest NMCT omdat ik dieper wilde ingaan op de werking van machines en hun interactie met software. De hands-on aanpak van de opleiding sprak me erg aan. Nog voor ik afstudeerde had ik mijn eerste arbeidscontract al ondertekend. Momenteel ben ik Big Data & Development Manager bij Be-Mobile, beter gekend als Touring Mobilis. Ik stuur als team lead backend een internationaal team aan en doe daarnaast de technische projectleiding van een groot Nederlands project rond IoT & zelfrijdende auto’s.

Wannes De Smet – Big Data & Development Manager
Be-Mobile

 

Afbeelding3

Ik heb interesse in alles dat met computers te maken heeft en scoorde hoog voor Informatica. Howest NMCT biedt een stevige, brede basis voor alles op het vlak van IT. Het leukste aan NMCT vind ik dat je jezelf geleidelijk aan volledig kan ontwikkelen. Je begint met een brede basis van programmeren, design en netwerken en dan bouw je zelf je traject verder uit in de richting die je interesseert. Op dit moment loop ik stage in Londen bij Digital Foundry, een webdesign & development bedrijf. Foundry Digital biedt hun klanten heel wat services aan en met mijn NMCT achtergrond kan ik bijna met alle services meehelpen.

Gillian Vanhauwaert – Laatstejaars Studente NMCT
Foundry Digital (Londen)

 

Afbeelding1

Na het afronden van mijn bachelor Toegepaste Informatica in Leuven wilde ik me nog extra verdiepen in design en hardware. Daarom koos ik voor Howest NMCT. Omdat de lessen van de Sizing Servers Lab researchers binnen de opleiding me heel erg aanspraken, liep ik mijn stage rond AWS Internet of Things bij hen. Onmiddellijk na het afronden van de opleiding NMCT, kon ik bij het lab aan de slag als Applied IT researcher met focus op Big Data toepassingen.

Esli Heyvaert – Applied IT Researcher Sizing Servers Lab

 

 

Deel dit artikel: