International

[GO TO ENGLISH VERSION]

 

INTERNATIONALISATION = KEY!

Het NMCT werkveld verwacht dat elke new young professional new media and communication technology haar of zijn competenties kan inzetten in een internationaal IT team. Om studenten hierop voor te bereiden biedt de opleiding NMCT verschillende opportuniteiten: naast buitenlandse gastsprekers (bijvoorbeeld op international day), aandacht voor interculturele competenties en international classes, zijn er heel veel kansen voor NMCT studenten om ook hun vleugels uit te slaan. Er zijn tal van mogelijkheden om een korte of langere periode van je studies in het buitenland te doen. We onderhouden de contacten met onze buitenlandse partners goed en tot dusver zijn NMCT studenten uitstekende ambassadeurs.

 

 

NMCT INTERNATIONAL SEMESTERS

Als NMCT student kan je kiezen voor 3 uitstroomprofielen vanaf semester4. Voor de afstudeerrichting Infrastructure Engineer zijn de modules van semester 4 opgevat als een internationaal semester.
(zie NMCT Infrastructure Engineer Foundations) Voor de afstudeerrichting Web&App developer zijn de modules van semester 5 opgevat als een internationaal semester. (zie NMCT Web & App Developer Specialisation)

Alle afstudeerprofielen hebben heel wat projectwerk. De laatste projectmodule is voor alle specialisten een internationale en interdisciplinaire module: Start-up. Je krijgt de kans om je het volledige proces van concept tot ready-to-market te doorlopen met je team. Advies komt niet enkel van NMCT coaches: op heel regelmatige basis komen experten advies geven. Aan het eind van de rit presenteer je dan ook je prototype en businessplan aan een professionele jury. Wie weet gooi jij hoge ogen op de jaarlijkse start-up beurs en ga je verder met je bedrijf tijdens een stage: start-up live: Je krijgt je uitvalsbasis in the Studios en je kan van 6 maanden head-start gebruik maken voor je afstudeert om je bedrijf op de rails te krijgen.

 

 

FIELD TRIP TO SILICON VALLEY

We houden de vinger aan de pols in Silicon Valley: sedert 2007 gaan we jaarlijks met NMCT studenten en alumni richting San Francisco in de lentevakantie. Deze lange traditie houden we in ere ….cos we lost our heart in San Francisco…. Het is een jaarlijks blij weerzien met CISCO, Google, Facebook, …Zowel gevestigde waarden als spannende start-ups bezoeken we. De HTML5 user group en onze vrienden van Adobe HQ gaven de voorbije jaren NMCT talent de kans om te shinen voor resp +500 bedrijfsmensen uit de Bay area en de makers van de software waar je dagdagelijks mee werkt…

Natuurlijk maken we ook tijd voor ontspanning: pik een NBA match mee of ga hiken in het prachtige Yosemite National Park… Shop til you drop in the huge warehouses, Chinatown of Fisherman’s wharf of geniet in het zonnetje…onder de Golden Gate bridge van een smakelijke BBQ…

Nav 10 jaar HowestGoesUsa hebben we in 2011 een publicatie gemaakt: feel free om een kijkje te nemen: Online publicatie

© Pics clodim7

 

EARN EXTRA CREDIT

Bovenop je diplomacontract kan je kiezen voor OpenMindProject: dé kans om ook je kortlopende mobiliteit te valideren op je diploma.

2e en 3e jaars NMCT kunnen kandideren voor ChinaFromWithin. Jaarlijks volgen tijdens de lentevakantie en de week ervoor of erna een 40-tal Howest-studenten een intensief taal- en cultuurprogramma bij de Howest partner universiteit Zhejang Gongshang University in het Chinese Hangzhou. ‘s Voormiddags volgen de Howest-studenten Chinese taal- en cultuurlessen. In de namiddag praten ze in het Engels met lokale studenten en daardoor mogen Howesters 3 weken gratis in volpension op de campus van onze partner universiteit wonen. Er staan werkveldbezoeken en toeristische uitstappen op het programma (o.m. het West Lake in Hangzhou, de metropool Shanghai …). Vliegtuigtickets zijn voor eigen rekening.

Pham Ti is de eerste NMCT studente die deelneemt aan STISS: de Seoul Tech International Summerschool:  22 landen, 39 universiteiten en 90 deelnemers zijn de ingrediënten voor deze 2 weken in Seoul. Bij selectie betaal je je vliegtuigtickets, maar is het verblijf aangeboden door onze partner in Korea.

Trekt Mexico je meer aan? Er is behoorlijk wat mogelijkheid om bovenop je diploma extra credits te verdienen met een culturele ervaring in de zomervakantie via onze partner TEC Monterrey.

 

Liever dat je al een aantal credits kan verzilveren van je diplomacontract? Ook dat kan: de module start-up van semester 5 (6ECTS) kan ook in de zomervakantie al gehaald worden bij een van de verschillende NMCT partners in Frankrijk, Finland of Mexico….

Finland is momenteel de populairste bestemming om je entrepreneurial skills in een internationale omgeving aan te scherpen.

 

©pics by Esteban Denis

 

Study abroad
Je vindt geen perfecte match van de NMCT opleiding in het buitenland: weinig tech universities zijn zo hands-on als NMCT. Semester 5 wordt echter behoorlijk regelmatig gevolgd aan een van de vele buitenlandse partners van Howest. Gilles voltooide zijn semester 5 in Korea. (page Gilles in Korea)

 

Intern abroad
Graag aan de slag als web &app developer bij een digital agency in Amsterdam zoals Thibault of London zoals Gillian? Zet je liever je expertise in in India zoals Esteban?
Stap je in de voetsporen van Ruben & Simon in Uganda als infrastructure engineer? Werk je mee in Kaapstad zoals Brent als smart technology creator?